

23 September 2022 EMA/601355/2021

## Agenda – Industry Standing Group (ISG) meeting on EMA's extended mandate

26<sup>th</sup> September 2022, 14:00 - 17:00 (WebEx) - 3h

Chair: Juan Garcia Burgos, Head of Public and Stakeholders Engagement Department

Item	Agenda	Time
1.	Welcome / Introductions	5 min
	Juan Garcia Burgos, EMA	(14:00- 14:05)
2.	<b>Adoption of agenda and highlights from previous meeting</b> Juan Garcia Burgos, EMA	5 min
		(14:05- 14:10)
3.	Medicine and medical device shortages	
	<b>3.1 Update on medicine shortages activities</b> Joao Ferreira, Pedro Ferreira, Monica Dias, EMA	20 min
	i-SPOC registration	(14:10-
	<ul> <li>ISG operational group – composition and scope of activities</li> <li>Public health emergencies – reporting timelines</li> <li>ESMP and Agile governance</li> </ul>	14:30)
		30 min
		(14:30-
	Q&A session	15:00)
	3.2 Monitoring and mitigating shortages of critical medical devices in	15 min
	the context of a public health emergency Monica Dias, Pedro Ferreira, EMA	(15:00-
	IT monitoring and reporting system - feasibility study	15:15)
	Ad hoc working group on shortages of critical devices	
		20 min
	Q&A session (All)	(15:15- 15:35)

Official address~ Domenico Scarlattilaan 6  $~\bullet~$  1083 HS Amsterdam  $~\bullet~$  The Netherlands

Address for visits and deliveries Refer to www.ema.europa.eu/how-to-find-us

Send us a question Go to www.ema.europa.eu/contact Telephone +31 (0)88 781 6000 An agency of the European Union



© European Medicines Agency, 2022. Reproduction is authorised provided the source is acknowledged.

Item	Agenda	Time
	Coffee break	10 min
		(15:35- 15:45)
4.	Emergency task force - update on ETF activities	15 min
	Manuela Mura, EMA	(15:45-
		16:00)
	Q&A session (All)	15 min
		(16:00-
		16:15)
5.	Update on medical devices expert panels implementation	20 min
	Sheila Walsh, Team-NB, NBCG-MED Silvy da Rocha, EMA	(16:15-
		16:35)
		20 min
	Q&A session (All)	(16:35- 16:55)
6.	Summary of actions and next steps	5
	Close of meeting	min
		(16:55-
		17:00)