

25 June 2021 EMA/363108/2021 EMA/363108/2021

## How sponsor organisations can prepare for CTIS

Date: 29<sup>th</sup> July 2021

Date:	Thursday 29 <sup>th</sup> July 2021
Time:	14:00-16:30 (CEST)
Event chair:	Fergus Sweeney

Торіс	Speaker	Time
Introduction and welcome	Fergus Sweeney	14.00 - 14.05
	ЕМА	5 mins
The CTR: what, when, why and how?	Sylvain Giraud	14.05 - 14.15
	European Commission	10 mins
CTIS: harmonising the submission, authorisation and supervision of clinical trials	Pieter Vankeerberghen	14.15 - 14.25
	EMA	10 mins
What is needed to work in CTIS: Organisation, Administrator and User Registration	Ana Rodríguez	14.25 - 14.40
	EMA	15 mins
CTIS personas and sponsor organisation modelling for sponsor preparedness	Sarah Scales	14.40 - 14.50
	EMA	10 mins
Member State support for sponsor preparedness and adoption	Maria Elgaard Sørensen	14.50 - 15.00
	Danish Medicines Agency	10 mins

Official addressDomenico Scarlattilaan 6 • 1083 HS Amsterdam • The NetherlandsAddress for visits and deliveriesRefer to www.ema.europa.eu/how-to-find-usSend us a questionGo to www.ema.europa.eu/contactTelephone +31 (0)88 781 6000An agency of the European Union



© European Medicines Agency, 2021. Reproduction is authorised provided the source is acknowledged.

Торіс	Speaker	Time
Coffee break		15.00 - 15.15
		15 mins
Sponsor Preparedness: The Sponsor perspective	Andrea Seidel-Glaetzer	15.15 - 15.45
	ECRIN	30 mins
	Trine Birgitte Moulvad	
	EUCOPE	
	Rose-Marie Swallow	
	EFPIA	
EMA training and support for sponsors	Fia Westerholm	15.45 - 15.55
	ЕМА	10 mins
Panel discussion and Q&A	All Speakers	15.55 - 16.25
	Panel chair: Fia Westerholm	30 mins
Closing remarks	Fergus Sweeney	16.25 - 16.30
	ЕМА	5 mins